Ascaris Nedir Belirtileri Tedavisi Nelerdir
Ascaris Nedir Belirtileri Nelerdir
Ascaris nedir belirtileri nelerdir, Ascaris lumbricoides, Enterobius vermicularis, Ancylostoma duodanale ve Necator americanus enfestasyonlarında endikedir,
Eğer sizler de bağırsak parazitleri ve bağırsak kurtları sorunundan muzdarip olabileceğinizi düşünüyorsanız, parazit tedavisine geçmeden evvel hangi tür parazit sorunu ile karşı karşıya kaldığınızı bulmanız gerekmektedir. Bunun çeşitli testler yapılmaktadır. Testin ardından bitkisel tedavi yolllarını uygulamaya geçebiliriz.
Aşağıdaki bitkiler, ve bitkisel çözümler, kurt dökme tedavi planının bir parçası olabilir. Bazı bitkiler, içerisinde taşıdığı biyolojik kimyasal maddeler nedeniyle bağırsaklardaki parazitler ve kurtları vücuttan söküp atmaktadır. Şimdi kurt dökücü bitkilere kısaca bir göz atalım:
1) Sarımsak ile Kurt Dökme
Sarımsak, Allium sativa, (yuvarlak kurt), Giardia lamblia, Trypanosoma, Plasmodium ve Leishmania Ascaris gibi parazitlere karşı etkili olduğu bilinmektedir, Sarımsak içerisinde bulunan bir takım doğal antibiyotikler, hem bedenin bağışıklık sistemini güçlendirir hem de bağırsaklardaki tenyaları yok ederek kurt dökmek için uygun ortam sağlar. Kurt dökmek için en doğal kurt dökme ilacı olarak sarmısak örnek verilebilir.
Sarımsak kapsül ve tablet şeklinde mevcuttur ve tüm diş sarımsak gibi.
2) Altınmühür otu ile Kurt Dökme
Altınmühür otu (Hydrastis canadensis) solunum yolu enfeksiyonları gibi rahatsızlıklarda eski çağlardan bu yana tedavi amacıyla kullanılan bir bitkidir.
Laboratuvar çalışmaları neticesinde Altınmühür bitkisinin içerisinde bulunan aktif bileşenlerin, Entamoeba histolytica, Giardia lamblia ve Plasmodium gibi parazitlere karşı etkin olduğu ortaya çıkmıştır.
3) Ceviz ile parazit tedavisi
Diğer bir kurt dökme ilacı da ceviz kabuğu’dur. Ceviz kabuğu suyu, halk arasında, bağırsak parazitlerini dökmek ve mantar için bitkisel yollarla tedavi amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Cevizin yeşil kabuğu kaynar suda kaynatılarak elde edilen ceviz kabuğu suyu içilir.
Eczanelerde doktor tavsiyesi ile veya reçetesiz alabileceğiniz, değişik etki gücüne sahip kurt dökücü ilaçlar ve haplar bulunmaktadır.
4) Pelin otu (Artemesia annua) ile Kurt Dökme
Pelin otu, bağırsak parazitleri için bitkisel ilaç olarak yüzyıllar boyunca kullanılmıştır. Yapılan araştırmalarda pelin otunun araştırma Ascaris lumbricoides, Plasmodium, Schistosoma mansoni ve Giardia gibi bağırsak kurtlarına karşı etkin bir tedavi yolu olduğu ortaya çıkmıştır.
Pelin parazit membranlar zayıflatmak için düşünülen seskiterpen laktonların içerir.
Pelin çay, veya kapsül şeklinde hulâsa sıvı Ancak, saf yağ toksik kabul edilir ve yutulur olmamalıdır bulunabilir. Emniyet ve bu bitkinin etkinliği klinik çalışmalarda kanıtlanmamıştır.
5) Kazayağı – Makasotu ile Kurt Dökme
Makasotu olarak ta bilinen kazayağı bitkisi, sarmaşık benzeri ve yer örtücü bitkiler grubunda olan bit bitkidir. Kazayağı otu, tropik iklimde yetişmekte olup yerel halk tarafından bağırsak solucanları tedavisinde kullanılmaktadır. Kazayağı otundan elde edilen yağ şeklinde kullanılabildiği gibi çayı da yapılabilmektedir. Çayının daha hafif olması çayın tüketimdeki tercih sebebidir.
6) Kabak Çekirdeği ile Kurt Dökme
Kabak çekirdeği (Curcubita pepo) tenyalar ve bağırsak kurdu dökmek için eskilerden beri kullanılan bitkisel bir iksir ve şifa kaynağıdır. İyi bir bağırsak düzenleyici olan kabak çekirdeği, sürekli tüketilmesi faydalı olan değerli bir besindir.
Kabak çekirdeği tüketiminde günlük 25 gram kabak içi yemek, solucan ve kurt dökmek için yeterli olacaktır. Kabak çekirdeği tek başına yenebileceği gibi, püre şekline getirilerek veya meyve kokteylleri pastalar üzerine serpilerek te tüketilebilmektedir. Kabak çekirdeği yenildikten yaklaşık 2-3 saat sonra müshil etkisi oluşturmakta ve bağırsağı solucanlardan ve kıl kurdu türü bağırsak kurtlarından temizlemektedir.
7) Greyfurt Çekirdeği Ekstresi ile Kurt Dökme
Greyfurt çekirdeği, genellikle büyük alışveriş merkezlerinin gıda reyonlarında sıvı formda raflarda yer almaktadır. Greyfurt çekirdeğinin mikrop kırıcı ve parazit öldürücü bir takım bitkisel maddeleri içerisinde bulundurması nedeniyle bağırsak kurtlarına karşı etkili bir bitkisel çözüm olarak kullanılabileceğini belirtmeliyiz
Kurt dökme tedavisinde detoks diyetlerinin de önemi büyüktür. Ayrıca bazı gıdaların tüketiminin kısılması neticesinde bağırsak solucanlarını güçsüz düşüreceği için beslenme alışkanlıklarını değiştirmek gerekebilmektedir. İşlenmiş gıdalar, şeker, kahve ve alkol tüketiminin kısılması kurt dökücü etki yapar. Yemeklerde ananas ( ananas sindirim enzimi olan Bromelain içerir), çiğ sarımsak, papaya tohumu, acı hardal tohumu Havuç, patates ve kabak gibi beta karoten, vitamin A bakımından zengin gıdalar larva oluşumuna engel olurlar.Bu gıdalarda bulunan C vitamini ve çinko da bağışıklık sistemini destekler. Nişasta ve baharatlar da kurt dökmek için faydaları olan yiyeceklerdir. Ayrıca bağırsağı temizleyici etkisi olan lifli yiyecekler ile at kuyruğu kabuğu, narenciye, pancar kökü papaya ekstresi takviyeleri veya keten tohumu gibi lifçe zengin yiyecekler de kurt dökmek için etkili çözümler sunarlar.
Diğer Doğal Kurt Dökücü Bitkiler Kurt Döken Bitkiler
Anason
Karanfil
Centiyana kökü – Kızıl Kantoron
Yalancı tespih ağacı
Zeytin yaprağı
Keklikotu
Propolis
Kekik
Sarıçalı
Oregon üzümü