Hamilelikte Kasık Ağrısı Nasıl Geçer?

Hamilelikte kasık ağrısı birçok anne adayının belirli sebeplerden dolayı belli dönemlerde ve birkaç kez karşılaştıkları problemlerden biridir. Anne adaylarının yaşamış olduğu bu kasık ağrısının Nasıl tedavi edileceğinden ilkin neden yaşandığı ve ne şeklinde problemler teşkil edebileceğini incelemekte yarar var. Hamilelikte kasık ağrısı oldukça yaygın bir şikâyet olarak kabul edilse de aslen anne ve bebek için düzgüsel ve anormal kasık ağrıları olarak ikiye ayırabiliriz.
Hamilelikte Düzgüsel Olan Kasık Ağrıları
Hamileliğinizin ilk birkaç haftasından sonrasında bilhassa altıncı ve sekizinci haftalara doğru kasıklarınızda ilk ağrılarınızı hissetmeye başlarsınız. Bu beklenen ağrılar bebeğinizin rahminizde büyümeye başladığının ve bebeğinizin sizin içinizde kendine yer açmaya çalıştığının bir göstergesidir. Bunlar hamilelikte düzgüsel olan kasık ağrıları olarak adlandırılır ve hamileliğiniz süresince belli dönemlerde bebeğinizin gelişmesine paralel olarak tekrarlanacak ağrılardır.

Uzmanlar hamilelikteki bu düzgüsel kasık ağrılarını ilk trimester (ilk üç aylık periyot) ve son trimester (son üç aylık periyot) dönemlerde görülmesinin bilhassa oldukca yaygın bulunduğunu belirtmektedirler. Bebeğinizin bu ilk gelişme sancıları ve doğuma hazırlık olarak yarattığı son sancılar onun gelişiminin bir parçası olarak değerlendirilmektedir. Doğuma hazırlık sancısı olarak da adlandırılan son aylardaki kasık ağrılarının doğum sancısıyla karıştırılmaması için takibinin tertipli yapılması gerekmektedir. Yalancı doğum sancıları daha spontane gerçekleşirken gerçek doğum sancıları uzun soluklu ve tertipli olmaktadır. Bu ağrılarla karşılaştığınızda yapmanız ihtiyaç duyulan ilk olarak paniklememek ve kendinizi yormamaya itina göstermektir. Hamilelikte kasık ağrıları en iyi tedavi yöntemi anne adayının kısa süreli olacak şekilde sık sık dinlenmesidir. Uzun süre ayakta kalmak ve durağan(durgun) oturmak da kasık ağrılarına sebep olacağından bunlardan da kaçınılması gerekmektedir. Ek olarak magnezyum tedavisi de anne adayının ağrılarının azalmasında destek olabilir. Kendinizi dinlendirmenize karşın bu kasık ağrılarının devam etmesi durumunda doktorunuza görünmeniz gerekebilir.
Gelişme sancıları haricinde hamilelerin düzgüsel olan kasık ağrılarının öteki bir sebebi de genel anlamda hamilelikle beraber sindirimin sisteminin yavaşlamasında dolayı yaşanmış olan gaz sancılarının kasıkta hissedilmesidir. Hamilelik döneminde değişen hormon seviyelerine bağlı olarak progesteron hormonu da artar. Bu da anne adayının sindirimin sisteminde bazı sorunlara neden olur ve bunlardan en yaygın olanı bu tip gaz sancılarının sıklaşmasıdır.

Hamilelikte Anormal Olan Kasık Ağrıları
Anne adaylarının hamilelik döneminde yaşamış olduğu her kasık ağrısının düzgüsel bulunduğunu da düşünmemek gerekmektedir. Bu zamanda düşük ihtimali, dış gebelik ya da herhangi bir enfeksiyon sebebiyle de anne adayının anormal kasık ağrıları çekmesi muhtemeldir. Hamilelikte kasık ağrılarıyla beraber kanama da yaşanmaya başladıysa direkt olarak doktorunuza başvurmalısınız.
Dış gebelik anne adayları için ciddi sorunlardan biridir. Dış gebelik fark edilmemesi sonucunda 6-8 hafta içinde büyümeye devam eder ve sonrasında ciddi kasık ağrılarıyla beraber kanama görülür. Bu durumda direkt tabip müdahalesi gerekmektedir.
Hamilelik dönemindeki düşük ve enfeksiyon ihtimali de geçmeyen ve şiddetli kasık ağrılarıyla ve kanamayla kendini gösterebilmektedir. Bu durumda derhal doktorunuzla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Bunların haricinde nerdeyse son aylarına kadar sıhhatli bir hamilelik yaşamış olan anne adayının karnına almış olduğu ani bir darbe ya da tansiyonun aşırı yükselmesi de mide ve kasık bölgesinde şiddetli ve geçmeyen ağrıya sebep olur. Bu durumda plasenta ayrılmaya başlamış olabilir. Bunlar da hamilelikte görülen anormal kasık ağrısı sebeplerindedir.

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir