Antibiyotik İşe Yaramadığında Yaraları Şeker İyileştirebilir

Antibiyotik İşe Yaramadığında Yaraları Şeker İyileştirebilir
Yaraya şeker uygulamak, yaranın zeminini kurutarak yeni doku büyümesini teşvik eder ve enfeksiyona yol açan bakterileri kurutarak yarayı iyileştirebilir.
Zimbabve’nin yoksul bir köyünde büyüyen Moses Murandu, çocukken düşüp bir yerini sıyırdığında yada kestiğinde yarasına derhal tuz basılırmış. Talihli günündeyse, babası para verip toz şeker aldırır, yaraya şeker dökülürmüş.

Murandu, yaraya şeker döküldüğünde daha acele iyileştiğini biliyormuş. Fakat 1997’de hemşire olarak çalışmak için İngiltere’ye ulaştığında hastanede yara tedavisinde şeker kullanılmadığını görünce bu durumu değiştirmeye girişmiş.

Murandu’nun şekerle ilgili önerileri artık ciddiye alınıyor. Wolverhampton Üniversitesi’nde hemşirelik dersleri veren Murandu, yara bakımında şeker kullanımı ile ilgili burada yapmış olduğu pilot emek harcamadan dolayı geçen ay Journal of Wound Care’den (Yara Bakım Dergisi) ödül aldı.

Dünyanın yoksul bölgelerinde antibiyotik almaya gücü yetmeyen insanoğlu için bu tedavi büyük bir olanak olabilir. Fakat İngiltere’de de ilgi uyandırdı. Bazı yaralar enfeksiyon kaptığında antibiyotiğe yanıt vermeyebiliyor.

Murandu, şekerle yara tedavisi için bir tek toz şeker ve sargı bezi icap ettiğini söylüyor. Yaraya toz şekeri döküp üzerini sargı bezi ile kapatıyorsunuz. Toz şeker tanecikleri, bakterilerin çoğalmasına yol açan nemi emerek yaranın daha acele iyileşmesini sağlıyor.

Murandu’nun laboratuvarda yapmış olduğu deneyler bunu kanıtlıyor. Dünyanın başka bölgelerinden de bu sonucu destekleyen veriler var. Murandu, çalışmalarını bir üst aşamaya taşıyarak İngiltere’deki hastaneleri bu tedavi mevzusunda ikna etmek istiyor. Fakat yeni emek harcamalar için mali desteği çoğu zaman ilaç firmaları veriyor ve bu firmalar patent almayacağı bir emek harcamayı desteklemiyor.
You May Also Like:  Kronik Ağrı Tedavisi İçin Yeni Bileşik Geliştirildi

Meydana getirilen pilot deneylerde, şeker yoğunluğunun azca olduğu durumlarda bakterilerin çoğaldığı, fakat yüksek yoğunlukta bakterilerin sınırlandığı görüldü.

Murandu bu ilk deneyleri Zimbabve, Botsvana ve Lesotho’da yapmıştı. Hastalarından biri ayağında yarası olan bir hanımdı.

“Kadının yeğeni beni aradı. Ayağında beş senedir tedavi edilemeyen korkulu bir yara varmış. Doktorlar ayağını ampüte etmeye hazırlanıyormuş. Ona, yarayı yıkamalarını, üstüne toz şeker dökmelerini, bekleyip bu işlemi tekrarlamalarını söyledim.”

Murandu, kadının yarasının iyileştiğini söylüyor. Bu örnek, bilhassa antibiyotik almaya gücü yetmeyen insanların şekerli tedavi yöntemine neden bu kadar ilgi duyduğunu gösteriyor.
Kaynak:100masters

/Antibiyotik İşe Yaramadığında Yaraları Şeker İyileştirebilir/
Rusya’da devrim durumunda adım: Evrensel organik antibiyotik bulunmuş oldu

Tümen Devlet Üniversitesi’nden bilim adamları, Rus meslektaşlarıyla yürüttükleri emek harcamalar sonucunda patojenlerin ilaçlara karşı direncini ortadan kaldıran evrensel bir organik antibiyotik bulmuş olduğu açıklandı.

Utilized Biochemistry and Microbiology dergisinde gösterilen makaleye nazaran Rus bilim adamları devrim durumunda bir buluşa imza attı. Haberin devamı için tıklayınız.